Urządzenia i Akcesoria
Lody arbuzowo-kokosowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
5 porcji
Składniki
-
100 g miąższu orzecha kokosowego pokrojonego na kawałki, zmrożonego
-
650 g miąższu arbuza pokrojonego na kawałki, bez pestek, zmrożonego
-
skórka otarta z jednej limonki ekologiczna
-
100 g mleka kokosowego
-
100 g wody kokosowej
-
1 łyżka miodu wielokwiatowego (opcjonalnie)
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
29.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
695.7 kJ /
166.3 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Slush arbuzowy
5 min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Kolorowe lody na patyku
5 godz. 30 min
Lody czekoladowe z papryczką chili
13 godz. 15 min
Biała czekolada z bakaliami
2 godz. 20 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5 godz. 10 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min